Alternatieve geneeswijzen vergoeding

Direct naar het overzicht alternatieve geneeswijzen vergoeding >

De kosten van alternatieve geneeswijzen kun je in sommige gevallen declareren bij je zorgverzekeraar. De basisverzekering vergoedt de kosten niet, maar verschillende aanvullende verzekeringen bieden wel een (gedeeltelijke) vergoeding.

Vergoedingen verschillen per zorgverzekeraar

Het verschilt per zorgverzekeraar welk bedrag er vergoed wordt. Zo zijn er verzekeraars die meer dan 500 euro per jaar vergoeden, maar ook verzekeraars die maar tot 100 euro gaan. Daarnaast geldt er vaak een maximale vergoeding per dag van rond de 40 euro. De exacte vergoedingen per zorgverzekeraar vind je in het overzicht vergoeding alternatieve geneeswijzen van Independer.

Naast een algemeen overzicht van alternatieve geneeswijzen, heeft Independer ook overzichten van de vergoeding van specifieke therapieën:

Controleer of alternatief genezer gecontracteerd is

Heb je een budgetpolis of naturapolis? Controleer dan ook of de alternatief genezer een contract heeft afgesloten met je zorgverzekeraar. Anders krijg je de kosten mogelijk niet vergoed, ondanks dat je een aanvullende verzekering hebt afgesloten. Dit kun je vinden op de website van je zorgverzekeraar, navragen bij je alternatief genezer of checken in de contracteringstool van Independer.

Ieder jaar kun je kiezen voor een nieuwe zorgverzekering. Vanaf half november maken ieder jaar de zorgverzekeraars hun nieuwe premie voor het nieuwe jaar bekend. Je kunt dan vast beginnen met je zorgverzekering vergelijken en kijken of overstappen zinvol is. Je hebt dan tot en met 31 december om je huidige zorgverzekering op te zeggen. Tot 1 februari heb je om een nieuwe zorgverzekering te kiezen.