Reinigingskuur

Waarom een Reinigingskuur ?

Een reinigingskuur ook wel vastenkuur genoemd, verwijdert alle lichaamsvreemde stoffen, zoals resten van inentingen, antibiotica kuren, reststoffen van gewasbeschermingsmiddelen en zware metalen.

Als de opslagruimte in het lichaam te vol wordt, kan dat zich onder andere uiten in een verminderde weerstand en huidproblemen (eczeem, schilfers, vermoeidheid, darmproblemen e.d.) Een reinigingskuur ruimt op, maar brengt ook belangrijke mineralen,enzymen en sporenelementen het lichaam binnen.

Men kan de reinigingskuur structureel tweemaal per jaar nemen (bv. voor- en najaar) of incidenteel als men kwakkelt met steeds terugkomende klachten als diarree, verkoudheid, vermoeidheid etc. Het kan zijn dat men zich tijdens de kuur wat grieperig voelt, immers het lichaam is aan het werk om alle gif- en afvalstoffen af te voeren. Dit is dus een goed teken, maar houdt wel in dat men niet overbelast mag worden tijdens de kuur. Dus niet intensief gaan sporten of een wandelweekeinde inplannen tijdens zo’n kuur. Ook moet men veel (bron)water drinken. Men mag wel gewoon eten, maar het is natuurlijk aan te bevelen gezond te eten! Echter er zijn ook mensen die niets merken of die juist al tijdens de kuur energieker worden.

Naast de 'gewone' reinigingskuur zijn er ook specifieke reinigingskuren zoals bijvoorbeeld een :

Darmen reinigingskuur
Parasieten reinigingskuur
nieren reinigingskuur
Lever reinigingskuur

Alternatieve therapeuten zoeken:

Toon praktijken

Op de website van Independer ziet u een overzicht van de alternatieve geneeswijzen vergoeding en alternatieve geneesmiddelen vergoeding per zorgverzekeraar.