Psychobalancing

Wat is Psychobalancing?

Psychobalancing is een vorm van lichaamswerk waarbij emotionele problemen die zich uiten in lichamelijke klachten worden behandeld. Het principe waar Psychobalancing vanuit gaat is dat spanningen en emoties opgeslagen worden in het lichaam. Spanningen en emoties zorgen ervoor dat spieren aangespannen worden. In het begin kan iemand er bewust van zijn, maar als het aanspannen chronisch wordt zal de cliënt de reden van de spanning niet meer kunnen herleiden naar de oorzaak. Door chronische aanspanning worden de pijn, de emotie gebald en geïsoleerd in het bindweefsel; dit is een strategie om de pijn zo klein mogelijk te maken en zo de emotie niet onder ogen te hoeven zien, te voelen. Dit is meestal een onbewust proces. Van buiten is deze vastgezette herinnering nog terug te vinden in zichtbare spanningen in het lichaam bijvoorbeeld gespannen nek,kaak,buik,onderrug. Soms worden zelfs veranderingen in de lichaamshouding en bouw van het lichaam en wijze van bewegen hierdoor bepaald. Omdat emoties en spanningen zich in het weefsel vastzetten gaan we er bij Psychobalancing dan ook vanuit dat als zo’n vastgezet, stijf en hard gebied gemasseerd wordt er weer ontspanning en zachtheid voor in de plaats komen. Er kunnen hierbij dan ook celherinneringen vrij komen. Als dit gebeurt wordt de situatie uit het verleden weer beleefd en kan er onder begeleiding naar gekeken worden en verwerkt of een oplossing worden gevonden voor het probleem.

Inzicht, is het begin van verandering.

Als je de vastgehouden spanning in je lichaam los kunt laten en weer jezelf kunt (durft) te zijn, komt de energie vrij die je anders gebruikte om gevoelens en emoties te onderdrukken. Je komt beter in contact met jezelf en de ander. Daardoor ontstaat ruimte om meer ontspannen in het leven te staan en te genieten.

Bron: craniosacraalleiden.nl

Alternatieve therapeuten zoeken:

Toon praktijken

Op de website van Independer ziet u een overzicht van de alternatieve geneeswijzen vergoeding en alternatieve geneesmiddelen vergoeding per zorgverzekeraar.