Orthomanuele therapie

Orthomanuele therapie richt zich op klachten van het bewegingsapparaat en de behandeling daarvan. Bij klachten zoals lage rugpijn, nekpijn, hoofdpijn en schouderklachten of armklachten kan een arts orthomanuele geneeskunde wellicht iets voor u betekenen.

De orthomanuele therapie wordt uitgevoerd door een regulier opgeleide arts die zich na zijn artsexamen heeft gespecialiseerd in klachten die door een verkeerde houding en beweging worden veroorzaakt.

Via een onderzoek kijkt de arts orthomanuele therapie nauwkeurig naar de stand en bewegingsmogelijkheden van wervelkolom, bekken en overige gewrichten. Hierna stelt hij of zij een behandelplan op met als doel om standafwijkingen of bewegingsafwijkingen te corrigeren. Hierdoor kunnen wervelkolom, het bekken en de geprikkelde zenuwen zich herstellen en u weer verder kunt zonder pijn.

Behandeling
Een arts OrthoManuele Geneeskunde behandelt met manuele technieken.
Meestal zijn enkele behandelingen nodig om de klachten te verhelpen. Het aantal consulten verschilt per patiënt en is afhankelijk van de uitgebreidheid van de afwijkingen. Na drie maanden komt u op controle en worden meestal nog wat correcties gedaan. In de meeste gevallen is de behandeling daarmee afgerond.

Alternatieve therapeuten zoeken:

Toon praktijken

Op de website van Independer ziet u een overzicht van de alternatieve geneeswijzen vergoeding en alternatieve geneesmiddelen vergoeding per zorgverzekeraar.