Neuraaltherapie

Neuraaltherapie is erop gericht blokkades op te heffen in het lichaam. Dit wordt gedaan door het geven van injecties met kortwerkende plaatselijk verdovende injecties zoals bijvoorbeeld procaïne.

De injecties kunnen gegeven worden op de plek waar de pijn zit of waar bijv. littekens zitten. Dit noemt men segmenttherapie

Bij stoorveldtherapie worden injecties op diverse plaatsen gegeven.

Na een injectie kan het zijn dat de pijn direct verdwenen is maar het kan ook zijn dat de pijn enkele uren of dagen verdwijnt en dan weer terugkomt. Door herhaalde behandelingen kan de klachtenvrije periode steeds langer worden.

Hoe werkt neuraaltherapie
Het lichaam bevat ca. 18 kg zacht bindweefsel (BBRS) Hierin vind stofwisseling plaats en temperatuurscontrole. Bij een probleem in het lichaam reageert het BBRS het eerst.

in het BBRS bevinden zich proteo-glycanen, dit is een netwerk van aan elkaar gekoppeld suiker- en eiwitmoleculen

Het geven van plaatselijk verdovende injectes werkt in op de proteo-glycanen

Onderzoek en behandeling
Een neuraaltherapeutisch werkend arts zal u vragen stellen bijv. of u operaties heeft gehad en ongelukken. Verder kijkt de neuraaltherapeut naar uw gebit, amandelen, oren, bijholten, darmstelsel en geslachtsorganen.
Hierna vind een proefbehandeling plaats met een injectie.

De neuraaltherapeut combineert alle gegevens uit het onderzoek en de proefbehandeling om een behandelplan op te stellen.

neuraaltherapie is bedoeld om vooral chronische klanten aan te pakken bijv. bij whiplash, migraine, rugpijn, stijve nek, RSI en post-traumatische dystrofie. Ook acute klachten van spieren kunnen aangepakt worden.

Alternatieve therapeuten zoeken:

Toon praktijken

Op de website van Independer ziet u een overzicht van de alternatieve geneeswijzen vergoeding en alternatieve geneesmiddelen vergoeding per zorgverzekeraar.