Jin Shin Do - Shiatsu Release Techniek (SRT)

Jin Shin Do (ook genoemd Shiatsu Release Techniek of afgekort 'SRT') is een zachte vorm van acupressuur, die door middel van lichte aanraking op acupunctuurpunten de energiebanen, die door het menselijk lichaam stromen, beïnvloeden.

Release wat betekent dat?

Het woord release staat voor zowel het losmaken van (spier)spanningen als het verwijderen van blokkades die het vrij stromen van energie en gevoelens in het lichaam belemmeren. De werking van SRT is intensief en langdurig.

Door een serie van behandelingen kan SRT ook chronische spanningen beïnvloeden. Het voelt voor de therapeut aan alsof er een pantser van spieren om de persoon heen gebouwd is. Hiermee wordt bedoelt het afschermen van zowel het contact van buitenaf als van het eigen gevoel. Dit afschermen is meestal ontstaan door traumatiserende ervaringen in de jeugd en is in de loop der jaren chronisch geworden. Het geleidelijk verdwijnen van dit pantser leidt tot een vrijer doorstromen van gevoelens, tot een beter contact met de buitenwereld en een grotere levendigheid. Zo kan men ten dele de uitgesproken werking verklaren die SRT heeft op psychische, respectievelijk psychosomatische klachten.

Wanneer SRT?

  • Slapeloosheid
  • Stress
  • Menstruatieklachten
  • Spijsverteringsstoornissen
  • Rugpijn
  • Emotionele inzinking

Hoe ziet een behandeling eruit?

Tijdens een SRT sessie houdt de beoefenaar telkens twee acupunctuurpunten vast, terwijl de cliënt/patiënt op de behandeltafel ligt. Tussen 30 seconden en een paar minuten verandert de therapeut van acupunctuurpunt. De duur van de behandeling is sterk afhankelijk welke soort release toegepast wordt en wanneer doorstroming van het punt waar genomen wordt. Shiatsu Release Techniek is dus geen massage.

Alternatieve therapeuten zoeken:

Toon praktijken

Op de website van Independer ziet u een overzicht van de alternatieve geneeswijzen vergoeding en alternatieve geneesmiddelen vergoeding per zorgverzekeraar.