Hotstone massage

Al sinds de oudheid worden verwarmde stenen voor therapeutische doeleinden gebruikt. De vulkanische basalstenen die gebruikt worden werken aardend en geven energie. De bloedsomloop verbetert, waardoor gifstoffen uit het lichaam verwijderd worden en zelfs diepliggende organen worden gereinigd. De warmte werkt ontspannend en heilzaam op spieren, botten en het zenuwstelsel.

Tijdens de behandeling worden op het lichaam hete stenen gelegd. De weldadige warmte werkt direct op de zenuwbanen, waardoor energie door het hele lichaam gaat stromen. Steeds worden tijdens de behandeling een aantal stenen weggehaald en wordt dat deel van het lichaam met olie ingewreven en met de hete stenen gemasseerd totdat het hele lichaam behandeld is.

Hot Stone massage helpt spanningen af te voeren, brengt ervaringen van rust, evenwicht en veiligheid en helpt om met beide benen weer op de grond te staan.

Bij deze massage wordt er gemasseerd met warme zwarte basaltstenen, die zijn gevormd vanuit de hete lava van vulkanen. De stenen hebben mooie ronde vormen, omdat ze eeuwenlang in rivierbeddingen hebben gelegen. Ze zijn door de natuur gevormd en komen uit schone en energierijke gebieden. Volgens een oud Indiase zegswijze zijn ze gevormd door de vier elementen aarde, water, vuur en lucht.

Door de vulkanische oorsprong van de stenen bevatten deze stenen een hoog percentage magnesium en ijzer, waardoor ze hun warmte lang kunnen vasthouden. De hotstone massage draagt hiermee bij aan het zelfherstel van het lichaam. De stenen werken ontgiftend, stimuleren de organen, geven nieuwe energie en brengen het lichaam meer in balans.

Hieronder treft u een aantal aandoeningen aan waarbij het zeer af te raden is om een Hotstone massage te ondergaan. Heeft u een aandoening welke hier niet is vermeld adviseren wij u dit eerst te overleggen met uw behandeld arts, specialist of therapeut.

- burnout
- ontstekingen
- besmettelijke huidaandoeningen
- reuma
- psoriasis
- trombose
- kanker
- koorts
- extreme vermoeidheid en uitputting
- zwangerschap

Bron: koanfloat.nl

Alternatieve therapeuten zoeken:

Toon praktijken

Op de website van Independer ziet u een overzicht van de alternatieve geneeswijzen vergoeding en alternatieve geneesmiddelen vergoeding per zorgverzekeraar.