Guasha

Guasha techniek oftewel schraaptechniek is een healingstechniek uit China die door mensen thuis als preventie of hulp bij ziekte wordt toegepast. Ook de traditionele geneeswijze in China maakt hier gebruik van. Het is een manier om onzichtbare stagnaties in het lichaam zichtbaar op de huid te laten verschijnen. Guasha (kwasja) betekent de ziekte uit het lichaam schrapen met olie eronder. Bij guasha wordt gewerkt met een schraper van Jade steen. M.b.v. deze jadesteen wordt langs bepaalde banen op het lichaam geschraapt om blokkades op te sporen en vervolgens te verwijderen.

Op de plaatsen waar blokkades zitten verschijnen plekken die eruit zien als bloeduitstortingen of schrammen. Guasha is geschikt voor diverse klachten o.a. hoofdpijn, migrain, nek- en schouderpijn, RSI, tennisarmklachten, rugpijn, PMS, zenuwpijn, heuppijn, kniepijn, spierblessures en stijfheid.

Als de Qi stagnatie is opgeheven dan is er ook sprake van minder pijn.

Bron: praktijkmaaike.nl

Alternatieve therapeuten zoeken:

Toon praktijken

Op de website van Independer ziet u een overzicht van de alternatieve geneeswijzen vergoeding en alternatieve geneesmiddelen vergoeding per zorgverzekeraar.