Edukinesiologie

Edukinesiologie is speciaal ontwikkeld voor kinderen. Het is een methode die beide hersenhelften activeert om beter samen te werken (braingym). Onze hersenen bestaan uit twee helften (linker en rechter breinhemisfeer). Deze twee helften hebben verschillende functies. Eenvoudig voorgesteld staat de linkerhersenhelft voor het analytische denkvermogen: het leren en het onderscheiden van dingen. De rechter hersenhelft is de creatieve kant: emoties, muziek. Als de linkerhersenhelft een woord leest, dan zorgt de rechterhersenhelft voor het beeld hierbij.
De linkerhersenhelft bestuurt de rechterkant van het lichaam en de rechterhersenhelft bestuurt de linkerkant.

Soms werken de hersenhelften niet goed samen. Dat kun je op verschillende manieren merken. Als gecoördineerde bewegingen (fietsen, lopen, het vangen van een bal) niet lekker gaan, kan dit een aanwijzing zijn dat de hersenhelften niet goed samenwerken.
Ook leesproblemen, of problemen met het begrijpend lezen kunnen hiermee te maken hebben.

Met behulp van edukinesiologie kan worden bepaald waar blokkades liggen en vervolgens worden deze gecorrigeerd (kruisloop, schrijfoefeningen).

De oog-hand coördinatie kan worden bevorderd met ‘liggende acht’ oefeningen (lemniscaat). Oefeningen en stressreducerende technieken kunnen verbeteringen op diverse gebieden bevorderen.

De edukinesioloog helpt een kind zijn/haar mogelijkheden optimaal te benutten om zonder stress te kunnen leren.
Leren en internaliseren (zich eigen maken) kan niet zonder een gecoördineerd lichaam.

Bron: kinesittard

Alternatieve therapeuten zoeken:

Toon praktijken

Op de website van Independer ziet u een overzicht van de alternatieve geneeswijzen vergoeding en alternatieve geneesmiddelen vergoeding per zorgverzekeraar.