Droomanalyse

Wil je weten waarom je droomt over vreemdgaan terwijl je een super relatie hebt? En heb je geen idee waarom je toch steeds droomt dat je naakt op straat loopt en niet weg kunt rennen? En wat is de uitleg van de steeds terugkomende nachtmerries? Kortom wil je meer weten over de betekenis van je dromen? Wil je af van dat onbestemde gevoel als je wakker wordt omdat je niet weet wat je met de boodschap uit je onbewuste moet doen? Verdiep je dan in je onbewuste dat je tijdens je slaap zoveel waardevolle informatie geeft.

Dromen duiden
In de gehele maatschappij zijn we bezig met preventie. Het voorkomen van lichamelijke, maar evenzo van geestelijke klachten staat hoog in het vaandel. Door dromen niet alleen te onthouden, maar ze tevens te duiden, worden onbewuste, verdrongen, gevoelens bewust gemaakt. Een droom kan de dromer erop wijzen dat hij een sluimerende ziekte heeft. De droom kan er ook op wijzen dat iemand verkeerd leeft, bv. verkeerd omgaat met stress. De droom kan ook een aanwijzing geven omtrent een nieuwe stap in het leven: carrière, liefdeleven, zaken die tot dan toe voor de dromer nog onder de oppervlakte lagen.

Een droom liegt nooit
Het bijzondere van dromen is dat ze emotioneel gezien zo reëel zijn als het waakleven. Zoals de psychoanaliticus Jung zei: ‘een droom liegt nooit. Alleen de dromer kan liegen.’ Dromen geven de meest oorspronkelijke beelden over jezelf. Het valt ook niet te ontkennen dat je zelf de maker van je droom bent. Daarom is werken met dromen voor nuchtere mensen eerder acceptabel dan psychotherapie. Dit laatste wordt vaak als ‘zweverig’ gezien en ook als ‘Hineininterpretieren’.

Bron: de-korte.com

Alternatieve therapeuten zoeken:

Toon praktijken

Op de website van Independer ziet u een overzicht van de alternatieve geneeswijzen vergoeding en alternatieve geneesmiddelen vergoeding per zorgverzekeraar.