Dorn-Breuss Therapie

De Dorn Breuss therapie is een zachte behandeling om gewrichten en wervels te corrigeren. De basis van de therapie is altijd het bepalen van het beenlengteverschil. Verschillen van een paar mm tot cm in het enkel-, knie-, en heupgewricht worden met Dorn genivelleerd. Bij een beenlengteverschil ontstaat er een bekkenscheefstand en van daaruit verschuiven er wervels door het ontstane spanningsgebied in de bekken.

De Dorn therapeut geeft met de duim een zachte weerstand en de client maakt een bepaalde beweging. Tegelijkertijd maakt de therapeut het bindweefsel los, waardoor de doorbloeding van de huid beter wordt. De therapie vindt altijd plaats binnen de grenzen/beperkingen van het lichaam, niets gebeurt geforceerd.

De correcties vinden plaats van de gewrichten van de knie, de enkel en het heupgewricht. Vervolgens vinden er ook correcties plaats van het SI-gewricht, bekken, wervelkolom, schouders, nekwervels, sleutelbeen en de armgewrichten.

Contra indicaties
Ondanks dat de Dorn therapie zeer zacht werkt, zijn er bepaalde situaties waarbij deze methodiek niet toegepast kan of mag worden, zoals:

  • Wervelkolom metastasen of tumoren op wervels of gewrichten
  • Recente botbreuken, zonder dat een arts is geconsulteerd
  • Osteoporose of botontkalking
  • Acute hernia of spit, de cliënt kan zich niet zelfstandig naar de praktijk begeven
  • Bij griep of koorts

Bron: Shiva & Ganesh

Alternatieve therapeuten zoeken:

Toon praktijken

Op de website van Independer ziet u een overzicht van de alternatieve geneeswijzen vergoeding en alternatieve geneesmiddelen vergoeding per zorgverzekeraar.