APS therapie

Pijn

Pijn is iets heel persoonlijks. Pijn is niet te meten en moeilijk uit te drukken in één of ander rapportcijfer. Wat voor de één nog goed uit te houden is, kan voor een ander al verschrikkelijk zijn.

Hoe vervelend het vaak ook is, pijn is een belangrijk signaal, namelijk dat er iets met uw lichaam niet in orde is. Veel pijnstillers onderdrukken alleen dat pijnsignaal. Uw hersencellen worden eigenlijk misleid, zodat u geen of minder pijn voelt. Aan de oorzaak van de pijn doen veel pijnstillers niets.

De Actiepotentiaal

In ons lichaam lopen allerlei kleine electrische stroompjes, de zogenaamde Actiepotentialen. Zonder deze Actiepotentialen kunnen uw hersenen niet weten, dat u bijvoorbeeld met uw hand iets aanraakt. Ook uw spieren zouden zich niet kunnen aanspannen om de trap op te lopen als de Actiepotentiaal niet (goed) werkt. Door allerlei oorzaken kan deze actiepotentiaal verzwakt zijn, bijvoorbeeld door een blessure, door een ontsteking of door het ouder worden.

APS-therapie

APS-therapie is een revolutionaire, wetenschappelijk bewezen en natuurlijke methode, die het lichaam aanspoort zichzelf te herstellen. Dit wordt gedaan door een lichte prikkeling aan het lichaam te geven in de vorm van kleine electrische stroompjes. Deze stroompjes zijn ongevaarlijk en nauwelijks voelbaar (u voelt een lichte kriebeling). Dit is de nabootsing (simulatie) van de lichaamseigen Actiepotentiaal. Daar komt de naam APS, Actie Potentiaal Simulatie, dan ook vandaan. Door van buitenaf de Actiepotentiaal aan het lichaam aan te bieden, zal de natuurlijke Actiepotentiaal zich (sneller) herstellen. Bovendien worden er hierdoor sneller en meer lichaamseigen ontstekingsremmers en pijnstillers aangemaakt. 

De behandeling

Bij een APS-behandeling zit of ligt u meestal op een behandelstoel of behandeltafel. Op uw huid worden meestal vier elektroden geplakt. Deze zijn met snoertjes verbonden met het APS-apparaat. Dit apparaat geeft de kleine electrische stroompjes af. Vaak voelt u die als een soort van lichte kriebeling onder de elektroden.

De standaard behandeling bestaat uit vier deelbehandelingen van elk acht minuten. Er zijn een aantal behandelingen nodig. Na afloop van de behandeling moet u water drinken om de afvalstoffen af te voeren. Ook thuis moet u extra water drinken. Het is mogelijk dat u na de behandeling tijdelijk wat extra pijn voelt.

Waarom helpt APS wel?

Niet alle apparatuur met elektroden heeft hetzelfde effect als APS. Elders wordt vaak gebruik gemaakt van apparatuur die de spieren in korte tijd aanspant. Dit is alleen zinvol als een spier sterker moet worden. Om heftige pijn te onderdrukken wordt ook vaak een Tens gebruikt. Een Tens probeert met een lichaamsvreemd electrisch signaal te voorkomen dat de pijnprikkel uw hersenen bereikt. Hierdoor voelt u geen pijn. Een Tens stimuleert NIET het herstel van uw lichaam. APS doet dit wel !

Bron: bvat

Alternatieve therapeuten zoeken:

Toon praktijken

Op de website van Independer ziet u een overzicht van de alternatieve geneeswijzen vergoeding en alternatieve geneesmiddelen vergoeding per zorgverzekeraar.